طبق تعریف ویکی پدیا، واقعیت افزوده یک تجربه همه جانبه از وضعیت دنیای واقعی است که در آن اشیا، از طریق اطلاعات ادراکی تولید شده توسط رایانه، به دنیای واقعی اضافه می شوند. فرهنگ لغت کمبریج واقعیت افزوده را این گونه توصیف می کند: تصاویر بصری تولید شده توسط رایانه که با نمایی از دنیای واقعی ترکیب شده است.
اولین بازی که در ارتباط با واقعیت افزوده به ذهن و خطور می کند بازی پوکمون گو است. البته واقعیت افزوده مختص گیمرها نیست و به طور فزاینده ای روی کسب و کار، عملکرد و انتخاب کاربرها تأثیرگذار است. به گفته گولدمن ساکس، ارزش بازار فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تا سال ۲۰۲۵ به ۸۵ میلیارد دلار خواهد رسید. بازی ها و ویدئوها در مرکز موضوعات مربوط به واقعیت افزوده قرار دارند. با این حال، کاربردهای فناوری واقعیت افزوده، جدا از سر گرمی، در حال ایجاد یک بازار بسیار بزرگ است.
ایوان ساترلند، اولین بار در سال ۱۹۶۸، فعالیتهای خود را در زمینه واقعیت افزوده آغاز کرد. واقعیت افزوده که با یک اپلیکیشن معماری آغاز شد، به سرعت، به سطوح جدیدی ارتقا پیدا کرد. واقعیت افزوده سیستمی است که به کاربران امکان برقراری ارتباط با محیط یک دنیای واقعی را می دهد. در واقعیت افزوده، از اطلاعات ادراکی تولید شده توسط یک رایانه برای بهبود کیفیت اشیا در دنیای واقعی استفاده می شود.
واقعیت افزوده دارای سه ویژگی اصلی است:
- ترکیبی از دنیای مجازی و دنیای فیزیکی
- تعامل بلادرنگ
- نمایش دقیق آیتم های واقعی و مجازی
واقعیت افزوده فناوری ای است که دنیای واقعی را به چیزی بهتر و بزرگتر تبدیل می کند. این فناوری به کاربر امکان می دهد تا یک تجربه کاملا تعاملی با محیط واقعی داشته باشد. واقعیت تولید شده رایانه ای و واقعیت ترکیبی معمولا دو مترادف برای واقعیت افزوده هستند. واقعیت افزوده یک فناوری یکپارچه و آسان است که پس از استقرار و تکمیل طراحی در یک زمینه خاص، استفاده از آن به آموزش اندکی نیاز دارد. در سال ۲۰۱۷، تنها ۳۳۶ کسب و کار واقعیت افزوده در فهرست اینجل لیست وجود داشت. این تعداد در سال ۲۰۲۰ به عدد خیره کننده یک میلیارد شغل رسید.
تحول در واقعیت افزوده
تحولات واقعیت افزوده را می توان به سه مرحله مجزا تقسیم کرد:
مرحله جلب توجه
در سال ۱۹۶۸، یک دانشمند رایانه به نام ایوان ساترلند اولین فناوری واقعیت افزوده را ابداع کرد. او به عنوان “پدر علم گرافیک” هم شناخته می شود. او توانست اولین نمایشگر واقعیت افزوده که روی سر نصب می شد را اختراع کند.
بعلاوه، در همان سال، جهان شاهد توسعه یکی از اولین برنامه های کاربردی واقعیت افزوده در زمینه تجاری بود. تولید اپلیکیشن های واقعیت افزوده در ابتدا با هدف تبلیغات انجام شد. این فناوری ابتدا توسط آژانس های تبلیغاتی مستقر در شهر مونیخ آلمان مورد استفاده قرار گرفت. آنها یک آگهی تبلیغاتی برای شرکت BMW ساختند. هنگامی که مدل جدید خودروی BMW برای حضار به نمایش درآمد، تصویر همان خودرو روی یک صفحه نمایش بزرگ ظاهر شد.
در سال ۲۰۰۸، اولین اپلیکیشن واقعیت افزوده تجاری منتشر شد که این بار هم شرکت های تبلیغاتی آلمانی واقع در مونیخ آن را ساختند. آنها یک مجله تبلیغاتی برای مدل مینی ماشین BMW ساختند که روی دوربین های رایانه ای ظاهر شد. در نهایت، شرکت های بزرگی مثل دیزنی، نشنال جئوگرافی و کوکاکولا هم شروع به استفاده از فناوری های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کردند.
واقعیت افزوده در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. مثلا نشنال جئوگرافی با استفاده از واقعیت افزوده، موجودات باستانی را خلق کرده که در موزه ها آزادانه در حال قدم زدن هستند.
شرکت کوکاکولا هم از واقعیت افزوده برای افزایش آگاهی جهانی درباره ذوب شدن یخ ها در محیط زیست استفاده کرد. تا آن زمان، مردم در مورد ذوب شدن یخ های قطبی فقط چیزهایی شنیده بودند، ولی واقعیت افزوده به آن ها امکان داد تا این موضوع را حتی در مراکز خرید هم تجربه کنند. واقعیت افزوده، آگاهی جهانی را نسبت به مسائل روز افزون محیط زیستی تقریبا دو برابر کرد.
شرکت دیزنی هم از واقعیت افزوده برای نمایش شخصیت های کارتونی خود روی صفحات نمایشی بسیار بزرگ استفاده کرد که با مردم صحبت می کردند و مناظر جذابی را به وجود می آوردند.
مرحله آزمایشی
مرحله دوم توسعه واقعیت افزوده زمانی آغاز شد که اقلام دیجیتال مدل سازی شدند. به لطف شبیه سازی های محصولات می توانند با دنیای فیزیکی ارتباط برقرار کنند و به صورت بلادرنگ به حرکت در آیند. .
در دهه ۲۰۱۰، فروشندگان جواهر آلات و ساعت از واقعیت افزوده استفاده می کردند. در این دوره، استفاده از واقعیت افزوده برای محصولات آزمایشی به سرعت گسترده شد. اپل واچ نیز یک آزمایش مجازی برای زنده کردن ساعت خود ترتیب داد.
مرحله استفاده
در این مرحله از توسعه، واقعیت افزوده در بخش گسترده تری از زمینه ها مورد استفاده قرار گرفت. امروزه، واقعیت افزوده به قدری پیشرفت کرده که به یکی از مفیدترین فناوری ها برای کاوش در عناصر جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و محیط زیستی تبدیل شده است.
در گذشته، از واقعیت افزوده برای جابه جایی مسافران استفاده می شد. برنامه های کامل تر برای بخش گردشگری در این مرحله از توسعه واقعیت افزوده ساخته شدند. برای مثال، برنامه واقعیت افزوده در موزه لندن به میهمانان خود این امکان را می دهد تا در خیابان های ۱۰۰۰ سال پیش قدم بزنند و به کندوکاو بپردازند. نرم افزار واقعیت افزوده همچنین به آثار هنری موجود در موزه جان می بخشد.
به همین ترتیب، وقتی بازدید کنندگان تلفن های همراه خود را روی آثار هنری می گیرند، برنامه های موزه به طور خودکار، توضیحات کاملی را درباره آن ها در اختیار بازدید کنندگان قرار می دهند.
انواع واقعیت افزوده
گرچه دستگاه های واقعیت افزوده دارای چند ویژگی مشترک هستند، انواع مختلفی از واقعیت افزوده وجود دارند که هر کدام برای کاربردهای متفاوت مناسب هستند. در اینجا به پنج نوع مختلف از واقعیت افزوده به همراه مزایا و معایب آن ها اشاره می کنیم
واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر
واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر که به تشخیص چهره هم معروف است از یک آیتم محرک برای نشان دادن محتوا استفاده می کند. معمولا از یک کد QR یا تصاویر دوبعدی به عنوان محرک استفاده می شود. این نوع از واقعیت افزوده به کمترین قدرت پردازش نیاز دارد و ساخت آن نیز بسیار آسان است، ولی از آنجا که به محرک های خاصی وابسته است، نسبت به انواع دیگر واقعیت افزوده، از انعطاف پذیری کمتری برخوردار است.
واقعیت افزوده بدون نشانگر
تطبیق پذیری واقعیت افزوده بدون نشانگر، نسبت به واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر، بسیار بیشتر است. این نوع از واقعیت افزوده، به جای استفاده از آیتم های محرک، مکان کاربر را ردیابی می کند و سپس اطلاعات مربوطه را با استفاده از دوربین،GPS و داده های شتاب سنجی به نمایش در می آورد. این داده های ورودی به محلی سازی و نقشه برداری همزمان (SLAM) معروف اند. اکثر فناوری های واقعیت افزوده در دسترس، امروزه، از SLAM برای ایجاد تجربیات بدون نشانگر استفاده می کنند.
واقعیت افزوده مبتنی بر پروجکشن
واقعیت افزوده مبتنی بر پروجکشن، همان طور که از نامش پیداست، تصاویر دیجیتال را مستقیما روی اشیا یا سطح دید کاربر پخش می کند. شما می توانید با استفاده از واقعیت افزوده مبتنی بر پروجکشن، تصویر یک صفحه کلید را روی میز خود بیندازید. این نوع از واقعیت افزوده نیاز به استفاده از صفحه نمایش یا هدست را از بین می برد و تجربیات رؤیایی فراوانی را در اختیار کاربران قرار می دهد. البته این نوع از واقعیت افزوده برای برنامه های کاربردی در مقیاس کوچک گزینه مناسبی نیست.
واقعیت افزوده تشریحی
این نوع از واقعیت افزوده – که باز هم از نامش پیداست – به جای تغییر دادن کل صحنه، از مرزها و خطوط برای تشخیص تصویر استفاده می کند. از این فناوری اغلب برای مسیریابی در جاده های کم نور با هدایت خلبانان برای فرود هواپیما استفاده می شود. اگر کشتی تایتانیک از چنین فناوری ای استفاده می کرد، می توانست از برخورد با کوه یخ جلوگیری کند. ولی در این صورت، تماشاچیان در سینما از بازی احساسی لئوناردو دی کاپریو و کیت وینسلت محروم می شدند.
واقعیت افزوده تلفیقی
در این فناوری، با استفاده از تشخیص اشیا، یک قسمت یا کل یک شیء با یک تصویر دیجیتال جایگزین می شود. برای مثال، یک پزشک می تواند با کمک این نوع واقعیت افزوده، در هنگام عمل جراحی، از پرتو X دیجیتال برای بررسی قسمت خاصی از بدن بیمار استفاده کند.
صنایعی که از واقعیت افزوده بهره برداری می کنند
به خاطر پیشرفتهای چشمگیر فناوری، بازارهای تجاری و صنعتی به شدت رقابتی شده اند. شرکت ها به طور مستمر به دنبال روش های جدید و نوآورانه برای جذب هر چه بیشتر مشتریان خود هستند و چه راه حلی بهتر از واقعیت افزوده.
این فناوری به سرعت خود را به یک بازیگر اصلی تبدیل کرده که امکاناتی را فراهم می کند که دستیابی به آن ها با روش های معمول، غیرممکن است. شرکت های خاصی این فناوری ها را شناسایی می کنند و برای افزایش کارایی و بهبود عملکرد خود از آن ها بهره می برند.
مراقبت های پزشکی
اولین عمل یک جراح تازه کار را در نظر بگیرید. اضطراب و ترس می توانند احساسات غالب این جراح در زمان جراحی باشند. حالا اپلیکیشن های واقعیت افزوده به ابزاری مفید و کاربردی در دستان این جراحان تازه کار تبدیل شده اند. این اپلیکیشن ها یک پلتفرم ویدئویی با دست های شبیه سازی شده از دستان جراحان ارائه می دهند که قابل استفاده روی بدن بیماران است. جراحان ماهر هم می توانند از این فناوری برای آموزش جراحان تازه کار – فارغ از موقعیت جغرافیایی آن ها – استفاده کنند.
آموزش
همه دانش آموزان خوانندگان مشتاق نیستند. اکثر مردم تمایل به یادگیری دارند، ولی آن را چندان جذاب و خوشایند نمی بینند. واقعیت افزوده، در آموزش و پرورش، یک فناوری پیشگامانه است که به کودکان و بزرگسالان امکان یادگیری و درک هر چه بهتر محیط خود را می دهد. موزه بریتانیا از فناوری واقعیت افزوده جهت توضیح و تفسیر مجسمه های خود برای کودکان و بزرگسالان استفاده می کند. این نرم افزار واقعیت افزوده، با استفاده از یک تبلت سامسونگ، یک بازی ارائه می کند که جوانان مشتاق می شوند آن را بازی کنند.
کاربردهای واقعیت افزوده
واقعیت افزوده یک فناوری پیشرفته است که به کسب و کارها در افزایش جلب رضایت مصرف کننده کمک می کند. در این بخش به چگونگی استفاده از واقعیت افزوده در دنیای واقعی می پردازیم.
واقعیت افزوده در مسیریابی در فرودگاه
ترمینال ۱، ترمینال ۲، ترمینال…. پیدا کردن مسیر در فرودگاه ها همواره کار دشواری است. اپلیکیشن مسافربری فرودگاه گتویک با استفاده از واقعیت افزوده برای کمک به مسافران ایجاد شده است. این نرم افزار با استفاده از بیش از ۲۰۰۰ چراغ بلوتوثی، مسافران را در سرتاسر فرودگاه راهنمایی و هدایت می کند. ممکن است این نرم افزار به یکی از ابزارهای مدیریت ترافیک فرودگاهی تبدیل شود.
واقعیت افزوده در تولید
آیا تابه حال در خرید مبلمان منزل به مشکل خورده اید؟ رنگ مبلمان ممکن است با دیوارهای منزل هماهنگ نباشد. ممکن است مبلمان در اتاق، کوچک یا بزرگ به نظر برسد و مشکلاتی از این دست. مشتریان می توانند در این مورد از اپلیکیشن ایکیا پلیس که یک نرم افزار واقعیت افزوده است استفاده کنند. این نرم افزار با فناوری و با به کاربران امکان می دهد که فضای مورد نظر خود را برای خرید مبلمان، اسکن کنند. با اضافه کردن اشیا به یک دنیای دیجیتال جدید به راحتی می توان یک اتاق ساخت و رنگ و اندازه مبلمان خود را بر اساس آن انتخاب کرد.
واقعیت افزوده در فروشگاه های لوازم آرایشی و بهداشتی
اگر این براق کننده به پوست من نخورد، از چه رنگ و دیگری می توانم استفاده کنم؟ این یک پرسش معمول هنگام خرید لوازم آرایشی و بهداشتی است. لوازم آرایشی بسیار گران هستند و در صورت خرید اشتباه، پول به هدر می رود. یک شرکت آرایشی بهداشتی به نام سفورا از این مشکل مشتریان خود آگاه شده و با استفاده از فناوری واقعیت افزوده به آن ها این امکان را داده تا قبل از خرید، اقلام مورد نظر خود را در یک محیط شبه واقعی امتحان کنند.
واقعیت افزوده در مراقبت های پزشکی
واقعیت افزوده می تواند باعث نجات جان انسان ها نیز بشود. بله درست خواندید. ولی آیا منظور ما این است که واقعیت افزوده می تواند جایگزین داروها و عمل های جراحی شود؟ خیر. البته که خیر. واقعیت افزوده در مراقبت های پزشکی می تواند داده هایی را به صورت بلادرنگ ارائه کند که در تشخیص بیماری ها، درمان و برنامه ریزی برای عمل های جراحی مورد استفاده قرار بگیرد.
واقعیت افزوده در بازی ها
امروزه، مفهوم واقعیت افزوده در بازی ها و اپلیکیشن هایی مثل پوکمون گو و اسنپ چت کاملا آشکار است. آیا بازی واقعیت افزودهای به ذهن شما خطور می کند؟
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۳ ارزش بازار بازی های واقعیت افزوده به ۲۸۴/۹۳ میلیارد دلار برسد. به غیر از بازی پوکمون گو، می توان به چند بازی واقعیت افزوده دیگر از جمله زامبیز ران ، گوست باسترز و کینگز آو پول اشاره کرد.
آموزش
واقعیت افزوده پتانسیل بهبود سطح آموزش و یادگیری را دارد. واقعیت افزوده می تواند با تبدیل داده های راکد و قدیمی به عکس ها و تجربیات جدید و فراگیر، کتاب های درسی و مدارس را به کلی دگرگون کند. وقتی بتوانید به کمک واقعیت افزوده، لایه های مختلف یک کوه آتشفشان را تشریح کنید یا صدها کیلومتر در عمق زمین فرو روید، مسلما رشته زمین شناسی برایتان بسیار جذاب تر خواهد شد.
حتى فلاش کارت ها – یکی از اساسی ترین ابزارهای کمک آموزشی – نیز ممکن است از واقعیت افزوده بهره مند شوند. فلاش کارت های واقعیت افزوده الفبا و حیوانات، اپلیکیشنی است که با استفاده از واقعیت افزوده و تبدیل کردن این کارت ها به کارت های زنده، به کودکان در یادگیری الفبا و شناخت حیوانات کمک می کند. وقتی کارت “گ مثل گربه” را برمی دارید و یک گربه زنده در مقابل چشمان کودکتان ظاهر می شود، یادگیری الفبا بسیار آسان و شیرین خواهد شد.
واقعیت افزوده در ورزش و سرگرمی
به لطف فناوری واقعیت افزوده، حتی نحوه خرید بلیت مسابقات ورزشی هم تغییر کرده است. شرکت استاب هاب قابلیتی را در اپلیکیشن گوشی همراه خود ارائه کرده که طبق آن، خریداران بلیت می توانند نمایی سه بعدی از ورزشگاه مورد نظر و محیط اطراف آن را ببینند. البته این اولین تجربه از واقعیت افزوده نبوده است. شرکت استاب هاب قبلا یک دید مجازی ارائه کرده بود که به مشتریان خود این امکان را می داد تا پیش از خرید بلیت، جایگاه صندلی خود را در ورزشگاه به صورت مجازی تجربه کنند. این شرکت، یک سال پس از ارائه چنین گزینه ای، متوجه استقبال گسترده مشتریان خود شد.
بسیاری از لیگ های ورزشی هم از واقعیت افزوده برای بهبود تجربه تماشای بینندگان خود استفاده کرده اند. لیگ حرفه ای بیس بال آمریکا (MLB) اپلیکیشنی به نام “ات بت” ارائه کرده که به وسیله آن، تماشاچیان در ورزشگاه با گرفتن گوشی های همراه خود روی زمین بازی می توانند اطلاعات مختلفی از جمله موقعیت هر بازیکن، سرعت توپ، مسافت طی شده هر بازیکن و بسیاری اطلاعات دیگر را به دست آورند.
واقعیت ترکیبی (MR)
واقعیت ترکیبی یک فناوری پیشرفته است که ویژگی های هر دو واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را در خود جای داده است. در حالی که واقعیت مجازی و واقعیت افزوده چند دهه است که مورد استفاده قرار گرفته اند، واقعیت ترکیبی تنها در سال ۱۹۹۴ معرفی و به سرعت به پدیده هزاره تبدیل شد.
این واژه اولین بار در مطالعه ای با عنوان “طبقه بندی نمایش های بصری واقعیت مختلط” نوشته پل میلگرام و فومیو کیشین و مورد مجازی به طور همزمان استفاده قرار گرفت. در این مقاله، مفهوم پیوستار مجازی پیشنهاد شد و در قالب ترکیب کردن اشیای مختلف و نمایش آن ها در سناریوهای خاص، توصیف شد. دنیای فیزیکی در یک انتها از این پیوستار به نمایش در می آید و دنیای مجازی در انتهای دیگر آن.
بنابراین، دنیای واقعیت ترکیبی جایی است که اشیای دنیای واقعی و دنیای مجازی به طور همزمان در یک صفحه نمایش واحد به تصویر کشیده می شوند، یعنی جایی مابین لبه های پیوستار مجازی. مردم اغلب واقعیت ترکیبی را با واقعیت مجازی یا واقعیت اشتباه می گیرند، ولی نکته کلیدی اینجاست که ترکیب این دو فناوری با یکدیگر، واقعیت ترکیبی را به وجود می آورد.
کاربردهای واقعیت ترکیبی
از آنجا که واقعیت ترکیبی فناوری نسبتا جدیدی است، هنوز کاربردهای تجاری ای برای آن متصور نیستیم. بعلاوه، برنامه های تجاری که بر اساس آن طراحی براند هنوز در مراحل ابتدایی هستند. صنایع پزشکی و تولیدی در مورد از شناخته شده ترین موارد استفاده از واقعیت ترکیبی می باشند.
کاربرد واقعیت ترکیبی در تولید
واقعیت ترکیبی ممکن است در تنظیمات چیدمان مثل قرار دادن ماشین آلات در یک کارخانه مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال، افراد می توانند گوشی یا تبلت خود را روی قسمتی از کارخانه نگه دارند و مدل های مجازی ماشین آلات را در آن جا به حرکت در آورند.
این فناوری به همین اندازه می تواند در آموزش و تمرین کارگران کارخانه ها مفید باشد. کارگران می توانند با استفاده از یک هدست، دستورالعمل های کار با ماشین آلات، برقراری ارتباط با سرپرستان خود به صورت آنلاین و نحوه شرکت در جلسات آموزشی و آمادگی برای فعالیت در کارخانجات را فرا بگیرند.
با استفاده از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و بدون نیاز به حضور فیزیکی کارکنان یا ماشین آلات می توان زمان چرخه تعمیر و نگهداری را به صورت بالقوه کاهش داد و زمینه را برای ارائه گزینه های آموزشی بهتر فراهم کرد. این فناوری همچنین به کارکنان شرکت ها این امکان را می دهد تا مهارت های خود را هرچه سریع تر و بهتر می دهند و منابع لازم برای حل مسائل و مشکلات را با وقفه كمتری در اختیار داشته باشند.
کاربرد واقعیت ترکیبی در پزشکی
واقعیت ترکیبی به کار آموزان جراحی کمک شایانی می کند و با ارائه تصویری با کیفیت و وضوح بالا از اتاق های عمل و حین جراحی، به جراحان این امکان را می دهد تا به جای نگاه کردن به صفحه نمایش، روی عمل جراحی خود متمرکز بمانند.
شرکت های دیگری هم از واقعیت ترکیبی در کسب و کار خود و برای افزایش همکاری و مشارکت به صورت مجازی استفاده می کنند. برای مثال، شرکت مایکروسافت به تازگی از پروژه هلوپورتیشن خود رونمایی کرده؛ فناوری ای که به کاربران امکان می دهد تا با استفاده از هدست های واقعیت ترکیبی در یک هولوگرام سه بعدی با همکاران خود در ارتباط و تعامل باشند. البته این فناوری همچنان در حال رشد و توسعه است.
از سوی دیگر، این فناوری ها هنوز در مراحل اولیه توسعه هستند و استفاده از آن ها هنوز به صورت گسترده و اثبات شده در نیامده است.
هدست های واقعیت ترکیبی
پوشش های سر واقعیت ترکیبی به همراه چندین ابزار دیگر، مثل نمایشگر سنسور دار نصب شونده روی سر شرکت اپل، هنوز در مراحل اولیه طراحی و توسعه برای آینده هستند. در اینجا به تعدادی از هدست های واقعیت ترکیبی محبوب و موجود در بازار اشاره می کنیم.
هولولنز مایکروسافت
هولولنز ۲ هدست جدید شرکت مایکروسافت است که دارای موتور محاسباتی اسنپدراگون ۸۵۰ کولکام و یک پردازشگر هولوگرافیک اختصاصی هوش مصنوعی است. این هدست دارای یک لبه متحرک، یک FOD عمودی عریض و ردیاب دستی و چشمی انعطاف پذیر است که برای مشتریان خاص، مثل کارگران خط مقدم کارخانجات، طراحی شده است.
مجیک لیپ وان
این دستگاه یک ابزار محاسباتی فضایی است که به شکل یک عینک به همراه یک لایت پک یا یک پردازنده خارجی که توسط یک پد لمسی قابل حمل کار می کند، عرضه می شود. قیمت این هدست از ۲۲۹۵ دلار شروع میشود و می توان چندین لنز مختلف را به همراه آن سفارش داد.
ریل ویر اچ ام تی – 1
این دستگاه یک هدست با دوام است که به طور ویژه برای کارمندان سازمانی در این زمینه ساخته شده و در دهمین نمایشگاه سالانه جهانی واقعیت افزوده به عنوان بهترین دستگاه سرپوش انتخاب شده است. این دستگاه اطلاعات مربوط به یک کار خاص، مثل داده ها و دستورالعمل های مهندسی و همچنین عملیات انبارداری را پردازش می کند و در اختیار کاربر قرار می دهد. ساختار این دستگاه بسیار ساده است و از چند سوت و زنگ تشکیل شده و قیمتی کمتر از ۱۵۰۰ دلار دارد.
آکیولس کوئست
به گفته شرکت خرده فروشی والمارت، دستگاه آکیولس کوئست شرکت فیس بوک به طور مؤثر برای آموزش در محل کار مورد استفاده دارد و نرم افزار آکیولس فور بیزینس آن برای شرکت ها بسیار مفید است. بسته نرم افزاری این دستگاه شامل ابزارهای راه اندازی و مدیریت دستگاه، خدمات درجه یک سازمانی و یک رابط کاربری منحصر به فرد متناسب با نیازهای خاص هر سازمان است.
واقعیت گسترده (XR)
واقعیت گسترده که به اختصار آن را XR می نویسند مرحله بعدی از داستان سرایی تعاملی، تجسم داده ها، شبکه های اجتماعی و موارد دیگر است. در نتیجه همه گیری کورید ۱۹، مردم در سراسر جهان در حال روی آوردن به یک دنیای دیجیتال هستند و سعی دارند با استفاده از محصولات دیجیتال، رابطه خود را با همکاران، خانواده و دوستان خود حفظ کنند.
جهان فیزیکی، حداقل در ایالات متحده، تعاملات محدودی را فراهم می کند. این بدان معنی است که محیطهای دیجیتال و محصولات مجازی از نظر عملکردی به معادل همتایان فیزیکی خود تبدیل شده اند. تا همین چند سال پیش، چنین پیشرفتی در فناوری به هیچ وجه قابل تصور نبود و حالا به یک جریان اصلی در جهان تبدیل شده است.
محاسن و معایب واقعیت گسترده
واقعیت گسترده نوید یک جهان تازه از کاوش و خلاقیت را برای زندگی امروز بشر می دهد. پتانسیل واقعیت گسترده تنها زمانی گسترش می یابد که فناوری های لمسی و کنترل شناختی پیشرفت کنند. در ادامه، به برخی از محاسن و معایب فعلی واقعیت گسترده می پردازیم.
محاسن
خلاقیت نامحدود
تجسم و بازی با نمایش های سه بعدی از اشیا و طرح ها منجر به نوآوری های به مراتب بیشتری می شود.
تقویت همکاری
برخلاف کنفرانس های ویدئویی یا صوتی قدیمی، واقعیت گسترده می تواند افراد را با حس واقعی تری از غوطه وری کنار یکدیگر جمع کند.
بهبود یادگیری
دسترسی به اطلاعات متنی، نمایش ها و بازنمایی سه بعدی، یادگیری در همه زمینه ها را عملا بهتر و بیشتر می کند.
افزایش بهره وری و اثر بخشی
در یک محیط واقعیت گسترده، کارمندان می توانند خیلی سریع تر و کارآمدتر نسبت به زمانی که به تبادل ایمیل با یکدیگر می پرداختند، به کار و همکاری بپردازند.
تجربیات جدید
و کارهای دیجیتال گرفته تا تعطیلات، فناوری های واقعیت گسترده به ما امکان تجربیاتی را می دهند که قبلا هرگز توان آن را نداشتیم.
معایب
نگرانی ها در زمینه حریم خصوصی
بسیاری از افراد نگران پیامدهای فناوری های دیجیتال در زمینه حریم خصوصی هستند. فناوری های واقعیت گسترده برای عملکرد درست، به مقدار زیادی از داده های شخصی کاربران احتیاج دارند.
هزینه های یکپارچه سازی
تجربیات مربوط به واقعیت گسترده با کیفیت بالا بسیار پرهزینه هستند، به ویژه در رابطه با هدست ها و حس گرهای لمسی
ایمنی فیزیکی
ورود به دنیای مجازی یا ترک دنیای قدیمی ممکن است باعث شود تا از تهدیدات بالقوه در دنیای جدید غافل شویم.
مفهوم واقعیت گسترده
ابتدا باید بدانیم که واقعیت گسترده بسیاری از فناوری های تعاملی را زیر چتر خود گرفته، فناوری هایی که به سرعت در حال تغییر در نحوه تعامل و ارزش گذاری ها هستند.
بر این باوریم که قالب و روش رسانه های قدیمی، ارزش بررسی در محدوده فناوری های واقعیت گسترده را دارد. این بدان خاطر است که آن ها اغلب پایه و اساس علمی رسانه های پس از خود هستند.
- محتوای ۳۶۰ درجه
- محتوای سه بعدی
- ضبط حجمی
- فتوگرامتری
ممکن است آگاه نباشیم که واقعیت گسترده تا چه اندازه در زندگی روزمره ما نفوذ کرده است. واقعیت گسترده در بسیاری از ابزار امروزی قابل دسترس هستند و برترین شبکه های اجتماعی در جهان، تعامل با واقعیت گسترده را ساده تر هم کرده اند.
برای مثال، ویژگی های لیدار آیفون ۱۲، با ساخت آیتم های مجازی، دقیقا شبیه به آیتم های دنیای فیزیکی، دقت واقعیت افزوده را به مقدار زیادی افزایش داده است.
سیر تکامل در داستان سرایی
واقعیت گسترده، در بسیاری جهات، نشان دهنده گام بعدی در رشد داستان سرایی انسان است. بشر از همان ابتدا با استفاده از (۱) تصویر (۲) زبان نوشتاری (سنگ نوشته) و در نهایت (۳) توانایی نوشتن افکار خود روی کاغذ و توزیع آن به داستان سرایی پرداخته است.
به دنبال آن (۴) رادیو (۵) تلویزیون (۶) اینترنت (۷) مشتریان دائمی فناوری های ایمنی – تلفن ها، رایانه ها، تبلت ها و سایر ابزارهای دیجیتال – ظهور پیدا کردند. و حالا در نوبت به (۸) واقعیت گسترده رسیده، جایی که داستان ها، ایده ها و خلاقیت های ما در یک واقعیت مجازی / واقعی جان می گیرند.
تجربه تعاملات دیجیتال
قالب اکثر رسانه های واقعیت گسترده به نوعی تعاملی، تجربی یا هر دوی آن هاست. این بدان معنی است که آن ها می توانند به روش های مختلف به رفتار کاربران واکنش نشان دهند. شما می توانید یک هدست واقعیت مجازی را بر سر بگذارید یا ابزار واقعیت افزوده (مثل عینک های هوشمند) را بپوشید و یا می توانید در یک تجربه تعاملی در مقیاس اتاق غوطه ور شوید.
در هر صورت، اکنون دنیای واقعی به لطف هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و خلاقیت ها، پوشش دیجیتالی روان تری دارد. آن گونه که الگوهای نسلی نشان می دهند، تجربیات، مشارکت و احساس تعلق کاربران در چنین فضاهای مجازی به طور فزاینده رو به افزایش است. داده های ما هم نتایج مشابهی به دست داده اند.
فناوری های واقعیت گسترده فرصت های فوق العاده ای را برای جذب مخاطب و مصرف کننده به جهت تقویت روابط عاطفی در اختیار ما قرار می دهند. امروزه، بازاریابان با استفاده از واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی به سه روش زیر سعی در جذب مخاطب دارند: .
- استفاده از تبلت و تلفن های همراه
- لپ تاپ یا رایانه های رومیزی
- سرپوش های مخصوص مثل نمایشگرهای روی سر (HMD) و یا نمایش ها در مقیاس اتاق
گوشی های هوشمند دارای یک ژیروسکوپ يکپارچه هستند که به ما امكان می دهد برای تجربه دنیاها و تجربیات واقعیت گسترده، گوشی های خود را به هر طرف بچرخانیم. رایانه ها به ما این امکان را می دهند تا از تجربیات قوی تری در واقعیت مجازی – که نیاز به قدرت پردازش بسیار بالاتری دارند – لذت ببریم و بتوانیم به روشهای مختلف در این واقعیت مجازی به کندوکاو بپردازیم.
نمایشگرهای سرپوش که گاهی به آن ها هدست می گویند می توانند کاربر را در یک دنیای مجازی غوطه ور کنند و یا یک پوشش مجازی روی دنیای فیزیکی ایجاد کنند. کنترلرهای دستی، ردیابی مبتنی بر نگاه و سایر روش ها نیز برای تعامل در این دنیای مجازی در دسترس هستند. رسانه های واقعیت گسترده، به روش های قدرتمند، دنیایی از بازاریابی تعاملی و داستان سرایی همه جانبه را در برابر چشمان ما به وجود می آورند.
چرا واقعیت گسترده مهم است؟
داستان سرایی با عمق بیشتر
واقعیت گسترده امکان دسترسی به برخی از قدرتمندترین رویکردهای داستان سرایی را فراهم می کند. مخاطبان می توانند از طریق بازاریابی تعاملی، داستان ها را از منظر کسی که آن ها را تعریف می کند دنبال کنند. واقعیت گسترده برای موفق بودن می بایست از سوی یک رویکرد استراتژیک و محتوایی که ترکیب کاملی از بازاریابی و درک عمیق فنی است پشتیبانی شود.
شهود به عنوان منبع اطلاعات
میز ما روش منحصر به فردی برای تفکر در مورد جهان پیرامون خود دارد و واقعیت گسترده یک واسطه جدید را در اختیارمان قرار می دهد که با درک شهودی ما از محیط اطراف هماهنگ است.
ما عمق فضایی، احساسات و حواس پنجگانه خود را در میان چیزهای دیگر درک می کنیم. به لطف واقعیت گسترده، می توانیم داستان های خود را با اطلاعات فضایی و همچنین اطلاعات حسی غنی، روایت کنیم، کاری که با واسطه های معمولی و قدیمی قادر به انجام آن نیستیم. زمینه، نیروی محرکه محتوای واقعیت گسترده است. اینجاست که داستان سرایی با جزئیات دقیق رشد پیدا می کند.
تجربه محور
در دنیای مدرن دیجیتالی امروز، خرید هر محصول از مراحل مختلفی از جمله دانش، ارزیابی و قصد می گذرد و در نهایت به تصمیم نهایی ختم می شود. محتوای واقعیت گسترده ممکن است به طور مؤثر مخاطب را در یک بازخوانی همه جانبه از داستان یا محصول موردنظر درگیر کند و محیط شلوغ تبلیغاتی را حذف نماید.
تصور کنید بتوانید آخرین مدل از کفش های ورزشی آدیداس را با کمک واقعیت افزوده امتحان کنید، بدون اینکه مجبور باشید از منزل خود بیرون بیایید.
رسانه های واقعیت گسترده، به روش های جدید و قدرتمندی، بر رفتار مشتریان از جمله یادآوری نام تجاری، تصمیم برای خرید و پذیرش محصول تأثیر می گذارند.
نقش واقعیت گسترده روی بازاریابی فعلی
گوگل، فیس بوک، آمازون و تعداد زیادی از شرکت های فناوری دیگر در حال تلاش برای توسعه واقعیت گسترده روی تمام دستگاه ها، جستجوگرها و شبکه های اجتماعی هستند.
چرا؟ زيرا سهم فناوری واقعیت گسترده در اقتصاد، در سال های پیش رو، صدها میلیارد دلار خواهد بود. برنامه های محبوب مثل رسانه های اجتماعی ، GPS و داده ها از موضوعاتی مثل بازار سهام، به خاطر فناوری 5G و اینترنت اشیا، پتانسیل های بیشتری پیدا کرده اند.
مهم ترین موانع بر سر راه کسب و کارهایی که به دنبال استفاده از فناوری های واقعیت گسترده هستند، فقدان كفایت فنی و استراتژیهای درست تبلیغاتی واقعیت گسترده و همچنین نبود آگاهی از وضعیت اقتصادی کمپین های رسانه ای مدرن و امیدوار کننده است.
چگونه از واقعیت گسترده بهره برداری کنیم؟
شرکتهای بزرگ فناوری میلیاردها دلار برای واقعیت مجازی خرج می کنند تا راه را برای پذیرش هرچه بیشتر و به کارگیری هرچه خلاقانه تر آن هموار کنند.
- ایجاد یک تصویر گروهی
- افزایش تعاملات
- بازاریابی رسانه ای واقعیت گسترده از بازاریابی ایستا و ساکن قدیمی پیشی گرفته است.
وقتی به جای رسانه ایستا از یک رسانه تعاملی استفاده می کنیم، ۱۰ برابر بیشتر با آن درگیر خواهیم شد. تجزیه و تحلیل پلتفرم امنیورت در سال ۲۰۱۹ نشان داد که پس از ارائه بیش از یک میلیارد آگهی نمایشی واقعیت افزوده ۳۶۰ درجه ای، تبلیغات رسانه ای بیش از سه برابر نرخ کلیک رایانه ای (CTR)، حدود ۱۵ درصد تعامل بیشتر و ۱۳ برابر نرخ کلیک در گوشی های هوشمند داشته اند.
واقعیت گسترده توانسته دنیای دیجیتال و دنیای سنتی را کنار یکدیگر قرار دهد و ظرافت دنیای دیجیتال را به دنیای قدیمی اضافه کند. و کسب و کارهایی که به شدت از راه حل های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی استفاده
می کنند، پتانسیل های جدیدی در داستان سرایی فعال از طریق مکانها و رخدادهای فیزیکی، به ویژه در تعاملات اجتماعی از راه دور در زمان همه گیری، ایجاد کرده اند.