بحث وبلاگ نویسی به تنهایی جای گفت وگوی زیادی دارد. وبلاگ نویسی یکی از قدرتمندترین و پرکاربردترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال در دسترس است. در واقع وبلاگ، خانه ای برای انواع محتوا شامل متن و تصویر و فایل صوتی و فیلم است. وبلاگ عملا فقط ابزاری برای کمک به مدیریت صفحات خاصی از وب سایت است.
قدرت یک وبلاگ کسب و کار که به خوبی اجرا شده، در افزایش آگاهی افراد از شرکت و برند و کارمندان فروش و محصولات و خدمات است. وقتی این ها به خوبی انجام شود، وبلاگ کسب و کار به بخش بزرگی از فرایند بازاریابی تان تبدیل می شود. اگر به درستی انجام نشود آن وقت وبلاگ بی نتیجه و نتیجه ی تلاشتان هیچ خواهد بود. اگرچه باید همیشه سفر مشتری را در نظر داشته باشید، هدف اصلی وبلاگ شما ایجاد آگاهی و جذب افرادی است که در نهایت به مخاطب و خریدار تبدیل می شوند. البته در زمینه های دیگر محتوا، ایجاد پیشنهادهای کلی و تخفیف بالا (که در فصل ۳ شرح دادیم برای محتوا بسیار مهم است. هدف وبلاگ نتیجه دهی آنی نیست. بازاریابی یعنی زمان بندی پیشنهادهایی که به مشتریان احتمالی و مخاطبان و مشتریان می دهید. محتوای وبلاگ یکی از پیشنهادهای بدو ورود (EPOs) است که می توانید به مشتریان بی تفاوتی بدهید که درباره ی شما و شرکتتان چیزی نمی دانند. اما محتوا چیزی است که از طریق ایمیل و رسانه های اجتماعی و ترافیک های پولی هم می توانید به افراد و حتی بهترین مشتریان تان ارائه کنید تا کسب و کارتان را پیش نظر افراد نگه دارد و ارزش بیشتری را تأمین کند.
در این مقاله راهکارهایی برای موفقیت در وبلاگ نویسی ارائه می کنیم. همجن به ابزار موثر در وبلاگ نویسی اشاره می کنیم. درباره ی چگونگی پیدا کردن و کار با تولید کنندگان محتوا برای داشتن وبلاگی با مطالب متنوع و جذاب صحبت می کنیم. در انتخاب عناوین مناسب برای مقاله های وبلاگ همراهی تان می کنیم. در آخر این فصل، فهرست عناصری را آورده ایم که باید در وبلاگ «بررسی» شود تا مطمئن شوید وبلاگتان به همان اندازه که می خواهید، تاثیر گذار است.
راه اندازی فرایند انتشار وبلاگ
برای ایجاد وبلاگی که بر نتیجه ی کلی کار تاثیر بگذارد به فرایندی نیاز دارید. کسب و کارهای ناموفق در وبلاگ نویسی، در حقیقت در برنامه ریزی شکست خورده اند. فرایند انتشار وبلاگ موارد زیر را به ارمغان می آورد:
- تنظیم دقیق محتواهای وبلاگتان مثل سبک و لحن و موضوعات و پیشنهادها و رسانه ها
- برنامه ریزی برای محتواها و مشخص کردن حفره ها در رفع نیاز مخاطبان
- به حداکثر رساندن سرعت تاثیر گذاری محتوا و در عین حال، تاثیر گذاری بلندمدت آن به عنوان یک منبع اطلاعاتی
فرایند انتشار وبلاگتان باید شامل روشی برای یافتن ایده های ساخت پست، استفاده از گروه های محتوا برای برنامه ریزی استوار، یافتن و کار با تولید کنندگان محتوا، اصلاح محتوا و پخش محتوای جدید باشد. در ادامه، جزئیات هریک از قسمتهای این فرایند را بر می رسیم.
ایده پردازی برای پست های وبلاگ
در این مبحث با ابزارهای در دسترس آشنا می شوید و در عین حال، ایده پردازی می کنید.
از گروه های مشتری انگیزه بگیرید
فرآیند تعیین گروه های مشتری، منابع غنی اطلاعات را برای ایده پردازی پست وبلاگ در اختیارتان قرار می دهد. انواع پست های وبلاگ ویدیو، پادکست و… که برای جذب گروه مشتری و تبدیل آن ها به مشتری نیاز دارید، کدام است؟
کار را با جست و جوی شاخص های زیر در گروه مشتری تان آغاز کنید:
- اهداف و ارزش ها: گروه تلاش می کند چه چیزی به دست آورد؟ چه ارزشهایی برای وی پر بهاتر است؟
- منابع اطلاعات: گروه چه کتاب ها و مجلات و وبلاگ ها و دیگر منابع منتشر شده ای را مرجع خود انتخاب کرده است؟
- جمعیت شناسی: سن و جنسیت و وضعیت تأهل گروه به چه صورت است؟
- مشکلات و ضعف ها: چه چیزی مانع رسیدن گروه به اهدافش می شود؟
- مخالفت: چه چیزی باعث می شود گروه از خرید کالا یا خدمات شما صرف نظر کند؟
این سوالات را با توجه به گروه مشتری مورد نظرتان پاسخ دهید و از آن برای ایده پردازی محتوا استفاده کنید. با استفاده از اطلاعاتی که از بازار هدفتان دارید، محتوایی ایجاد کنید که مشکلات گروه مشتری را حل کند، وارد مکالمات مشتری شود، درباره اهداف گروه مشتری با گروه سخن بگوید و مشتری اهداف خود را در آن ببیند.
در BuzzSumo تحقیقات انجام دهید
BuzzSumo ابزاری آنلاین است برای تحلیل عملکرد محتواها در رسانه های اجتماعی. تعداد اشتراک گذاری های پست وبلاگ در رسانه های اجتماعی شاخص خوبی برای محبوبیت آن پست در بین مخاطبان است. موضوعاتی که بیشترین توجه را در رسانه های اجتماعی جلب می کند همان موضوعاتی است که باید برای وبلاگتان استفاده کنید.
کار را با جست و جو درباره کلمات کلیدی و عباراتی شروع کنید که احتمالا مخاطبان به دنبال آن هستند.به لطف BuzzSumo می توانید نوع محتوای دلخواهتان را مشخص کنید: مقاله، اینفوگرافیک، پست مهمان، جایزه، مصاحبه، ویدیو. همچنین BuzzSumo این امکان را فراهم می کند که تاریخ انتشار پست هایی را که جست و جو می کنید، تنظیم کرده تا محتواهای قدیمی را از نتایج خارج کنید.
می خواهید بدانید محتوای رقیبتان چه عملکردی داشته است؟ آن را در این سایت جست و جو کنید تا نتایج بر اساس محبوبیت مرتب شود. می خواهید بدانید افراد موفق هم صنف ش ما در انجام دادن چه نکته ای بهتر عمل کرده اند؟ نامشان را وارد کنید تا BuzzSumo، محبوب ترین محتواهای آن را نمایش دهد.
بر داده ها نظارت کنید وبلاگ نویسان زیرک واکنش مخاطبان به هر محتوا را بررسی می کنند. این اطلاعات به انتخاب محتواهایی که باید تولید کنید، کمک می کند.
برنامه گوگل آنالیتیکس ابزاری رایگان برای آمار بازدید سایت است. با استفاده از این برنامه می توانید پست هایی که در وبلاگ بیشترین ترافیک را دارد، یعنی پست هایی که افراد بیشترین وقت خود را برای آن می گذارند، پیدا کنید و بفهمید ترافیک (مثل توییتر، فیس بوک، گوگل، ایمیل) در کجاست. باید میزان اشتراک گذاری پست ها را همیشه در نظر داشته باشید. اگر از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا اسکوئراسپیس استفاده می کنید، می توانید با نصب افزونه های شبکه های اجتماعی، امکان اشتراک گذاری پست وبلاگ در شبکه های اجتماعی (مثل توییتر و فیس بوک و پینترست) را برای بازدید کنندگان فراهم کنید.این اطلاعات در پیدا کردن سلیقه افراد بسیار سودمند است و به تولید محتوایی نزدیک تر به علاقه مخاطبان کمک می کند.
در نهایت، وقتی محتوایی را از طریق خبرنامه ی ایمیلی منتشر می کنید، چیزی که اهمیت دارد آمار باز کردن ایمیل و کلیک روی لینک است. وجود محتواهایی که مخاطبان را جذب می کند، احتمال باز کردن ایمیل و کلیک کردن روی لینک را افزایش می دهد.
از اطلاعاتی که از منابع داده هایتان به دست آورده اید، استفاده کنید تا تقویم محتوایی بسازید و آنچه را که داده ها درباره علایق مخاطبان نشان می دهند، اولویت بندی کنید.
تعیین گروه های محتوایی
وبلاگتان نباید سرخود محتوا نشر دهد. قطعا شما و مخاطبان تان می توانید ارزش بیشتری از این وبلاگ دریافت کنید؛ به شرط اینکه ساختار مشخصی برای محتوایی که نشر می دهید، داشته باشید. برای ساختار مشخص باید ابتدا گروه های محتوایی را مشخص کنید. گروه محتوایی قالبی برای پست های وبلاگ است که بر اساس سبک و الگویی مشابه و طبق برنامه تکرار می شود.
حتی اگر اسم گروه محتوایی را نشنیده باشید، به احتمال زیاد با آن آشنایی دارید. رادیو و تلویزیون و خبرنامه ها چندین دهه است که از گروه های محتوایی استفاده می کنند. مثلا بخش سخن سردبیر، یک اصل در صنعت روزنامه است. خبرهای اجتماعی آنلاین و سایت سرگرمی Buzzfeed، هر روز یک پست با این عنوان منتشر می کند: «کالاهایی که مردم در همین لحظه از آمازون خریداری می کنند.» می توانید شرکت تولید نرم افزار SEO و منابع بازاریابی دیجیتال Moz را ببینید که هر هفته یک فیلم با عنوان «جمعه وایت برد» منتشر می کند.
بسیاری از انواع پست، در بین گروههای محتوا قابل جابه جایی است. مثلا می توانید یک پاسخ موجز را هر هفته یا هر ماه در وبلاگتان نشر دهید. می توانید به راحتی فهرستی از لینک های جذاب برای کاربران تهیه و مرتب کنید و همراه با توضیحات محتوای هر لینک، انتشار دهید. فکر خوبی است که برای گروه های محتوایی برنامه ریزی کنید. یکی از مزایای آن این است که می توانید وبلاگ را در معرض دید نویسندگان خارج از شرکت قرار دهید. از محاسن دیگر آن این است که می توانید با سرعت بیشتری محتوا منتشر کنید؛ چون دیگر به طراحی مجدد قالب کار نیازی ندارید. در صورت انتشار مداوم و ارائه ارزش مشخص، مخاطبان به مرور با گروه محتوایی شما آشنا می شوند و انتظار مشاهده آن ها را خواهند داشت.
همکاری با تولید کنندگان محتوا
به منظور تولید محتوایی که برای وبلاگ اهمیت زیادی دارد، احتمالا به یک تیم نویسنده احتیاج پیدا می کنید. نویسنده خارج شرکت یعنی نویسنده ای که کارمند شما نیست و برای وبلاگتان محتوا تولید می کند. این محتواها معمولا مقاله است؛ اما می تواند به صورت فایل صوتی و ویدیو و عکس هم باشد. به خدمت گرفتن نویسندگان محتوای خارج از شرکت، مشتریان احتمالی زیادی جذب می کند و برای وبلاگ اعتبار کسب می کند و دسترسی وبلاگ را افزایش می دهد. به خصوص اگر تولید کنندگان محتوا از افراد تاثیرگذار باشند؛ یعنی تاثیری بیشتر از میانگین در حوزه خود داشته باشند. آن ها معمولا از روش های خودشان پیروی می کنند و با افراد تاثیرگذار در رسانه های اجتماعی یا کاربران با اتحادیه آن صنعت در ارتباطند.
یافتن تولید کنندگان محتوا
یکی از جاهایی که می شود برای یافتن تولید کننده محتوا از آنجا شروع کرد، وبلاگ های مشابه وبلاگ خودتان است. به کمک یک موتور جست و جو مثل گوگل، عبارات زیر را جست و جو کنید:
- وبلاگ های (عنوان وبلاگتان)؛
- وبلاگ نویسان (عنوان وبلاگتان)؛
- نویسندگان (عنوان وبلاگتان)؛
- گویندگان (عنوان وبلاگتان)
برای مثال، اگر وبلاگتان درباره سبک زندگی وگان است می توانید عبارت «وبلاگ های وگان» را جست و جو کنید تا مقالات و نویسنده های وگان که در آن سایت ها فعالیت داشته اند، پیدا کنید.
فقط صفحه اول نتایج را جست و جو نکنید. بقیه صفحات را هم بگردید؛ چون ممکن است نویسندگان خوبی باشند که ترافیک زیادی دریافت نکرده اند و به صفحه اول نیامده اند. این نویسندگان، بیشتر تمایل به همکاری دارند؛ چون می خواهند شناخته شوند.
همچنین می توانید در توییتر دنبال تولید کنندگان محتوا باشید. بیشتر تولید کنندگان محتوا، در توییتر فعالیت دارند و لینک پست هایی را که طراحی کرده اند در توییتر خود نشر می دهند. با استفاده از برنامه هایی مثل Followerwonk می توانید در بیوی کاربران توییتر عبارات زیر را جست و جو کنید:
- وبلاگ های (عنوان وبلاگتان)؛
- وبلاگ نویسان (عنوان وبلاگتان)؛
- نویسندگان (عنوان وبلاگتان)؛
- گویندگان (عنوان وبلاگتان)
راهی دیگر، یافتن تولید کنندگان محتوایی است که مقالاتی با موضوعات مشابه یا مرتبط با محتوای شما می نویسند. معمولا این افراد، نویسندگان آزادی هستند که دوست دارند در ازای دریافت مبلغی و دیده شدن توسط مخاطبان، کار کنند.
شاید بتوانید از بین افرادی که کامنت های متفکرانه و با ارزش برایتان گذاشته اند، تولید کنندگان محتوا پیدا کنید. این افراد نه تنها جذب محتوای شما شده اند، بلکه با سبک و سیاقتان آشنا هستند و ممکن است به دنبال دیده شدن باشند.
نهایتا می توانید در سایت یا وبلاگتان صفحه ای با عنوان «همکاری با ما» ایجاد کنید تا نویسندگانی را جذب کنید. اما مراقب باشید؛ چون در بین درخواست های این صفحه ممکن است درخواست هایی از نویسندگانی داشته باشید که محتوای بی کیفیت تولید می کنند. بنابراین بهتر است برای این درخواست ها قوانینی تعیین کنید. همه انتظاراتتان از تولیدکنندگان را فهرست کنید و نویسندگانی که با حوزه فعالیت شما همخوانی ندارند، کنار بگذارید. برای جذب نویسندگانی که محتوای با کیفیت تولید می کنند، این موارد را در صفحه «همکاری با ما» قید کنید:
- مقاله امضادار: خیلی از نویسندگان می خواهند بدانند که آیا اجازه ذکر لينک سایت آن ها را در پانویس می دهید یا نه. آن ها را از این امکان مطلع کنید.
- ذکر مبلغ پرداختی برای مقاله ها: اگر برای مقاله ها هزینه کنید، نویسندگان بیشتری تمایل پیدا می کنند با ش ما همکاری کنند. لازم نیست مبلغ بالایی بپردازید.
- دسته بندی محتوا: موضوعاتی که به نویسنده نیاز دارد، عنوان کنید. مثال: لینکی از نمونه مقاله ای که از نویسندگان انتظار دارید، در این صفحه قرار دهید.
فرم: برای نویسندگانی که تمایل به همکاری دارند یک فرم قرار دهید. از نویسندگان بخواهید آن را پر کنند و با شما تماس بگیرند. حداقل نام و ایمیل آن ها را بگیرید. برای فیلتر کردن محتواهای بی کیفیت، از نویسنده ها بخواهید نمونه بفرستند. ما در شرکتمان از نویسندگان می خواهیم سه نمونه بفرستند.
شرکت MarketingProfs در ساخت صفحه «همکاری با ما» بسیار عالی عمل کرده و همه جزئیات افراد مورد تایید خود را شرح داده است.
دسترسی به تولید کنندگان محتوا بعد از یافتن تولید کنندگان محتوای مورد نظرتان باید به نحوی به آن ها دسترسی پیدا کنید. یادتان باشد که نویسندگان خارج از شرکت فقط به دو دلیل با شما کار می کنند:
پول یا دیده شدن (یا هر دو).
روند کار کردن با نویسندگانی که به دلیل اول کار می کنند، آسان تر است: یک چک به آن ها می دهید و محتوا تولید می کنند. هر چه برای نوشتن محتوا، به دانش بیشتر و خاص تری نیاز باشد، هزینه بیشتری دارد. این همان قاعده عرضه و تقاضاست. اگر نمی دانید نرخ نویسندگی چقدر است می توانید با مراجعه به سایت ها نرخ مشاغل آزاد را پیدا کنید.
به جز پول، وعده دیگری که می توانید به نویسندگان خارج از شرکت بدهید قرار گرفتن در معرض دید است. اگر وبلاگتان ترافیک بالا یا نرخ اشتراک زیاد یا کامنت های بیشماری دارد، این اطلاعات را با نویسندگان به اشتراک بگذارید. با این کار میتوانید از انتظار مالی نویسنده کم کنید. در واقع بعد از اینکه وبلاگتان به حد مطلوب رسید، نیازی به وعده های مالی نیست. خود نویسندگان به خاطر این نرخ بازدید به شما مراجعه خواهند کرد.
یادتان باشد بازدیدی که نویسنده برای شما ایجاد می کند بر هزینه کار او می افزاید. هر چه دنبال کنندگان و اعتبار بیشتری برای سایتتان به ارمغان بیاورد، دستمزدش بیشتر می شود.
تضمین موفقیت با تولیدکنندگان محتوا
بهترین راه تضمین موفقیت با نویسندگان خارج از شرکت، داشتن دستور العمل برای وبلاگ است. این دستورالعمل ها مثل دستورالعمل هایی که برای صفحه «همکاری با ما» ارائه می کنید، پر بازده ترین انواع محتوا و مخاطبان هدف و معیارهای دیگر را به نویسندگان خارج از شرکت عرضه می کند. مثلا اگر وبلاگ شما نوع خاصی از تصاویر (مثلا عکس های شخصی یا عکس های دیگران را قبول نمی کند، این محدودیت ها را در دستورالعمل ذکر کنید. اگر محدودیتی در ابعاد یا وضوح یا حاشیه تصاویر دارید، آن ها را در دستورالعمل قید کنید. دستورالعمل، اطلاعاتی است که تولید کنندگان محتوا برای ایجاد محتوای مطلوب نیاز دارند. این دستورالعمل ها از حجم ویرایش و فرم دهی و اصلاح تصاویر می کاهد. بعد از اینکه نویسنده ای مایل به همکاری پیدا کردید، دستورالعمل هایتان را برای او بفرستید تا بداند چه محتوایی باید تحویل دهد. این دستورالعمل ها را می توانید در یک سند جداگانه بفرستید یا به متن مکاتبات خود با نویسنده پیوست کنید.
با ارائه نمونه مقاله های مدنظرتان، به نویسنده ها بگویید چه نوع مقاله ای برای وبلاگتان می خواهید. همچنین برای تعیین مسیر نویسنده ها، لینک محتواهایی را که قبلا موفق بوده اند، برایشان ارسال کنید. پس از توجیه نویسندگان از آن ها بخواهید در خصوص پستی که قصد ایجاد آن را دارند، اطلاعاتی در اختیارتان بگذارند. این اطلاعات را از آن ها بخواهید:
- عنوان کار: عنوان پست وبلاگ، نوعی وعده به خوانندگان است. این عنوان لزوما همان عنوانی نیست که در وبلاگتان منتشر خواهد شد؛ اما درباره محتوای پست توضیح می دهد.
- چکیده: شما می خواهید بدانید طرح پست و جزییات هر بخش آن و تصاویر به کار رفته در آن به چه صورت است. هر چه پیشاپیش جزییات بیشتری از طرح نویسنده بدانید، احتمال موفقیت مقاله بیشتر می شود.
وقتی نویسندگان عنوان و چکیده را بیان کردند، یا آن را بپذیرید یا پیشنهادهایی بدهید که در حد امکان، طرح کار به آنچه می خواهید نزدیک شود. در آخر درباره مهلت زمانی به توافق برسید. بسته به نوع پستی که می خواهید، بین یک تا سه هفته برای تولید پیش نویس به نویسنده فرصت دهید. اگر سابقه همکاری با وی را ندارید، بخواهید بعد از تکمیل یک چهارم کار آن را برای شما یا سردبیر بفرستد تا بررسی شود. این بررسی مانع از انحراف پست، قبل از کامل شدن آن می شود.
همان طور که نویسندگان خارج از شرکت، از زمان غیرکاری شان وقت می گذارند و انتظاراتتان را برآورده می کنند، شما هم با زمان به آن ها احترام بگذارید. چقدر زمان برای تایید پست لازم است؟ چه زمانی برنامه انتشار پست ها را به آن ها می دهید؟ با تنظیم دستورالعمل و برنامه ریزی و انتظاراتتان می توانید از اجرای بی نقص فرایند تولید محتوا مطمئن شوید.
اصلاح اولین پیش نویس
بعد از اینکه نویسنده اولین پیش نویس را تحویل داد، باید فرایند ویرایش را آغاز کنید. این ویرایش برای اطمینان از مناسب بودن محتوا برای انتشار در شرایط فعلی یا تبدیل محتوا به فرم استاندارد، بدون نیاز به تغییرات اساسی است.
ابتدا عنوان و خلاصه نویسنده را با پست مد نظرتان مقایسه کنید. آیا به وعده های پستی که می خواهید ارائه کنید، تحقق می بخشد؟ آیا مطلب در همان حوزه عنوان نوشته شده است؟ هر گونه شک و شبهه را مطرح کنید و توجه ویژه ای داشته باشید به قسمت هایی که از محور اصلی و وعده داده شده منحرف شده است. حالا پیش نویس را با دستورالعملهایتان مقایسه کنید و ببینید آیا با معیارهایتان همخوانی دارد یا نه. آیا لحن به کار رفته، با وبلاگتان همخوانی دارد؟ آیا محتواهای مدنظر مخاطبان را ارائه می دهد؟ آیا تصاویر و مشخصات آن با معیارهای شما همخوانی دارد؟ آیا نویسنده اجازه استفاده از تصاویر در محتوا را دارد؟
بعد از اینکه تعیین کردید پست با دستورالعمل شما هم خوانی دارد یا ندارد، ببینید چه اصلاحاتی باید انجام دهید. نویسنده چه مطلبی را باید بسط دهد؟ کدام ها را باید حذف کند؟ چه مطلبی را می تواند برای مخاطبان شفاف کند؟
تصمیم بگیرید که باید پست را به نویسنده باز گردانید تا اصلاحات اساسی انجام دهد، یا اینکه خود یا سردبیر تغییراتی جزیی اعمال کنید و آن را منتشر کنید. اگر آن را برگرداندید، مهلتی برای اصلاح و ارسال مجدد آن تعیین کنید تا به تاریخ انتشاری که تعیین کرده اید، برسید. در یادداشتی که برای نویسنده می گذارید، واضح و دقیق اصلاحات لازم را بیان کنید.
ویرایش پست
بعد از ایجاد یک پست قابل انتشار (که به وعده ها عمل کرده و با معیارهای شما هم خوان است) باید آن را ویرایش کنید. ببینید لحن پست با کسب و کار شما مناسب است یا نه. یا متن شفافیت کافی دارد؟
سپس خط به خط به دنبال غلط های املایی یا نگارشی بگردید. قالب و روند و لحن پست را بررسی کنید و از درست بودن لینک ها و ویدیوها و تصاویر مطمئن شوید. هدف از ویرایش، اطمینان از بی عیب بودن (چه املایی و چه نگارشی) و درستی لینک هاست.
اجرای قواعد عنوان گذاری در وبلاگ
اگر عنوان جذابی برای پستهایتان انتخاب نکنید، همه مطالبی که در این مقاله گفتیم زیر سوال می رود. «عنوان» مهم ترین بخش هر پست است؛ چون بیشتر از هر چیزی توجه خوانندگان را جلب می کند و آن ها را قانع می کند برای مطالعه مطلب شما وقت بگذارند.
اما چطور در بین این همه عنوان جذاب وبلاگ افراد را جذب کنیم؟ شما باید از قاعده مشخصی پیروی کنید. عناوین وبلاگ ها به شش دسته تقسیم می شود که هر کدام را توضیح خواهیم داد.
دست گذاشتن روی منافع شخصی
اولین قاعده ایجاد عنوان، دست گذاشتن روی منافع شخصی است. این منافع، ابزار امرار معاش عنوان پست هاست و باید دائما استفاده شود. عنوان های مربوط به منافع شخصی، معمولا روی سخن شان با نفع خاصی است که مخاطبان با خواندن آن پست به دست می آورند. این عناوین پاسخ به سوال «چه چیزی برای من دارد؟» است و با دادن سرنخ هایی درباره محتوای مقاله، امکان پیش داوری را برای مخاطبان فراهم می کند.
بعضی از عناوین منافع شخصی:
- در سه مرحله ترافیک سایتتان را افزایش دهید.
- اگر پولی پس انداز نکرده اید، چه برنامه ای برای بازنشستگی خود دارید؟
- ده فروشگاه مواد غذایی ارگانیک در آستین تگزاس.
برانگیختن حس کنجکاوی
اگر عناوین منافع شخصی به دلیل ارائه منفعتی مشخص موفق می شوند، عناوین کنجکاوی بر انگیز دقیقا به خاطر عملکردی بر عکس موفق اند. این عناوین با ندادن اطلاعات زیاد، کنجکاوی مخاطبان را بر می انگیزد و این کنجکاوی باعث می شود روی لینک کلیک کنند. کنجکاوی، افراد را وادار به خواندن پست وبلاگ می کند. حواستان باشد که اگر عناوین کنجکاوی برانگیز، نکته ای اصلی را نداشته باشد، بی اثر خواهد بود. چون عناوین کنجکاوی برانگیز گنگ است، بسیار مهم است ذهنیتی را که برای مخاطبان ایجاد کرده، به درستی پاسخ دهد؛ در غیر این صورت، فقط عنوانی مزاحم و آزار دهنده برای مخاطب خواهد بود. پس حتما دقت کنید که عناوین، ذهنیت نامربوطی ایجاد نکند.
نمونه هایی از عناوین کنجکاوی برانگیز:
- بیست و پنج کاری که گوشی آیفون تان انجام می دهد و شما خبر ندارید.
- فیله گوشت را با «شیوه پروانه ای» به بهترین شکل کباب کنید.
- چرا هیچ وقت نباید شیر خام بخورید؟
استفاده صرف از متن کنجکاوی برانگیز به ندرت جواب می دهد. به جای آن از ترکیب آن با منافع نهفته در متن استفاده کنید؛ مثل عناوینی که ذکر کردیم. مثلا ممکن است دنبال پستی درباره روش های کباب کردن فیله گوشت باشید اما عنوانی که این جمله را در کنار کلمه «شیوه پروانه ای» قرار می دهد، کنجکاوی شما را بیشتر تحریک می کند و امکان اینکه این لینک را باز کنید، بسیار بیشتر می شود.
استفاده از فوریت ها و کمبودها
بهترین راه وادار کردن افراد به خواندن پستتان، استفاده از فوریت یا کمبود در عنوان است. عناوینی که شامل فوریت و کمبود است در واقع به خواننده می گوید همین حالا باید اقدام کند؛ در غیر این صورت دیر می شود. در استفاده از این تکنیک زیاده روی نکنید؛ چون خوانندگان را عصبانی می کند. فقط وقتی از این عناوین استفاده کنید که واقعا برای انجام دادن کاری، ضرب الاجل و محدودیت تعداد و محدودیت دسترسی وجود داشته باشد.
نمونه هایی از عناوین دارای فوریت و کمبود:
- همین حالا بلیت بخرید. سخنرانی وودی آلن در مرکز هنرهای نمایشی لینکلن، ۱۵ اکتبر.
- کلاس های رایگان عکاسی. آخرین فرصت ثبت نام
- کتاب جدیدی که راز باستانی کاهش وزن را فاش کرد، در تعداد محدود.
هشدار دادن
معمولا افراد بیشتر از کسب منفعت دنبال راهی برای فرار از دردها و سختی ها هستند. عناوین هشدار دهنده خوش ساخت مثل عناوین زیر، ضمن بیان وعدهای که می شود به آن عمل کرد، هشدار هم می دهند:
- دروغ بزرگی که در اجاره نامه ی شما نوشته شده است.
- هشدار: تا وقتی این متن را نخوانده اید یک گرم غذای سگ نخرید.
- آیا تشک فرزندتان به سلامت او آسیب می زند؟
ایجاد اعتبار
یکی از ویژگی های اصلی انسان این است که موقع تصمیم گیری، به رفتار دیگران نگاه می کند. با بازگویی داستان موفقیت یک نفر یا ذکر اسامی افراد آشنا و تاثیرگذار یا تعداد زیاد افرادی که در حال حاضر از کالا یا خدمات استفاده می کنند، این طرز فکر را در عناوین ترویج دهید.
بازاریابان زیرک با استفاده از «اثبات اجتماعی»، تمایل افراد برای تصمیم گیری براساس انتخاب دیگران، افراد را به تقلید از آن ها تشویق می کنند. هر چه تعداد افرادی که این انتخاب را انجام داده اند بیشتر باشد، ارزش نظراتشان هم بیشتر می شود.
نمونه هایی از عناوین «اثبات اجتماعی»:
- چرا هزاران نفر از اهالی بوستون، در ۸ دسامبر در کومون بوستون جمع می شوند؟
- دکتر از نیمه شب چه میان وعده هایی می خورد؟
- ویدیوی جدید جاستین تیمبرلیک که همه درباره آن صحبت می کنند.
فاش کردن مطلب جدید
به روز نگه داشتن مخاطبان در حوزه کاری تان، اعتبار آفرین است و باعث می شود مخاطبان همیشه برای دریافت محتوا آماده باشند. بسته به خبرهای جدید، پست های شما باید خودی نشان دهد و حس تازگی و اهمیت پست را انتقال دهد. این نوع عناوین معمولا وقتی با عناصر کنجکاوی برانگیز ترکیب می شود، عناوین خبری ایجاد می کند.
نمونه هایی از عناوین خبری:
- کشف سرطان در استخوان انسان 1.7 میلیون ساله.
- کشف گونه های جدیدی در اعماق دریای کارائیب
- ابزار جدیدی که وبینار را برای همیشه تغییر می دهد.
بازبینی پست وبلاگ
هنگام مطالعه یا ویرایش پست وبلاگ، یافتن ضعف های آن ممکن است کاری سخت باشد و توضیح اصلاحات ضروری برای نویسنده یا تیم تولید محتوا کاری سخت تر. همه این کارها وقتی سخت می شود که فرایندی مشخص نداشته باشد یا ندانید دنبال چه هستید. برای بازبینی پست وبلاگ باید ده نکته را بررسی کنید. در ادامه، به این ده نکته می پردازیم تا بتوانید پست های خود را ارزیابی کنید و بهبود بخشید.
انتخاب عنوانی استثنایی
در مبحث «اجرای قواعد عنوان گذاری در وبلاگ» شش دسته از انواع عناوین را شرح دادیم. مهم نیست از کدام قاعده عنوان استفاده می کنید. عناوین استثنایی از سه جنبه مشترک اند:
- عناوین حاوی وعده ای است که مردم با مطالعه پست به آن می رسند.
- هر چند طول عناوین باید به اندازه ای باشد که بتواند وعده را بیان کند، باید کوتاه و بدون كلمات اضافی هم باشد تا سرعت مطالعه افراد را کم نکند. کلماتی مثل واقعا و فقط و خیلی و نسبتا اضافی است. نمونه ای از عنوان با کلمات اضافه:
چرا پرهیز از کلمات اضافه ای که نسبت به کلمات دیگر کم ارزش تر است، خیلی مهم و گاهی استفاده از آن ها در عنوان کمی آزار دهنده است؟
اما این عنوان بهتر است:
كلمات اضافه چگونه حواس خواننده را پرت می کند و چطور از آن ها بپرهیزیم.
- عنوان بدون محتوای گمراه کننده، قانع کننده است.
عناوینی که بازده خوبی ندارد معمولا فقط یک جمله یا گفتار ناقص است. مثلا این سه عنوان را که در وبلاگهای تغذیه و تناسب اندام پیدا کرده ایم، در نظر بگیرید:
- شکلات برای صبحانه.
- فواید مراقبه.
- در مبارزه با چاقی کودکان پیروز شوید.
حالا کامل (احتمالی) این عناوین را ببینید:
- شکلات برای صبحانه؟
- هفت فایده مراقبه.
- چطور در برابر چاقی کودکان پیروز شویم؟
هرچند این تغییرات، عناوینی ایده آل نساخته، اما قطعا آن ها را تاثیر گذارتر کرده است. با گذاشتن علامت سؤال برای عنوان اول، می توان بهتر نظر افراد را جلب کرد. با گذاشتن یک عدد در عنوان دوم، ابهام آن را از بین می برید و به آن ویژگی می بخشید. با اضافه کردن کلمه «چطور» به عنوان آخر، جمله را به یک وعده تبدیل می کند.
اگر انتخاب یک عنوان برایتان دغدغه شده، کافی است در ابتدا و انتهای مقاله جست و جو کنید. معمولا می توان در ابتدا یا انتهای متن، عنوان را پیدا کرد. به دنبال جملاتی باشید که دربردارنده وعده است و فواید مقاله را بیان می کند. احتمالا عنوان مناسب را در آن قسمت ها پیدا می کنید.
نوشتن مقدمه غنی
معمولا ضعیف ترین بخش اکثر مقالات، مقدمه آن هاست. گاهی فقط با شکستن پنج پاراگراف اول و اصلاح آن به نحوی که خواننده را سریع تر به هدف برساند، یک پست خوب به عالی تبدیل می شود. مقدمه ای استثنایی است که:
- درک آن آسان باشد و به پست ریتم بدهد.
- خوانندگان را جذب و تشویقشان کند بقیه مقاله را بخوانند.
وقتی مقدمه می نویسید از این ترفندها استفاده کنید: پست را با جمله ای گیرا و کنجکاوی برانگیز آغاز کنید. کوتاه صحبت کنید (اغلب کمتر از هشت کلمه). جمله اول باید مثل چسب عمل کند و خواننده را به مطالعه ادامه مقاله وادار کند.
نمونه هایی از این گونه آغازها:
- در آخر متوجه می شوید.
- در این زمینه تصور غلطی وجود دارد.
- اگر این مطلب را قبلا شنیده باشید، می توانید جلوی من را بگیرید.
بعد از اینکه افرادی را جذب کردید که مقاله را بخوانند، قانع کردن آن ها برای ادامه مطالعه بسیار آسان تر می شود. سخت ترین مرحله، جذب افراد است.
محتوای پیشنهادهای آسان
یکی از اهداف هر وبلاگ نویس این است که مردم متن را به طور کامل مطالعه کنند. اگر مطالعه محتوای وبلاگ آسان نباشد، این هدف محقق نمی شود. برای اطمینان از آسان بودن محتوا، مطمئن شوید که
- به نحوی نوشته شده که مطلب را ساده تر توضیح دهد؟
- آیا مسیر حرکت ایده ها و جزئیات متن هموار است؟
مقاله وبلاگ مثل کتاب نیست. وبلاگی عالی نباید پاراگراف های طولانی و پیچیده داشته باشد و خالی از تصویر باشد. بندهای طولانی و پیوسته خوانندگان را می ترساند و قطعا نیازی نیست جذاب نبودن آن را جار بزنیم. با استفاده از موارد زیر، متن را جذاب تر کنید که افراد را به ادامه مطالعه تشویق کند:
- لیست بولتدار؛
- لیست شماره دار
- نقل قول
- بخش بندی مطلب
- انواع تصویر (مثل عکس و گیف و اینفوگرافیک و ویدیوهای ادغام شده)؛
- حروف درشت
- حروف مایل
حالا دنبال قسمت هایی از متن باشید که سرعت مطالعه افراد را کاهش می دهد. در جاهایی که احتمال دارد خواننده متوقف شود، حتما از کلیدهای تغییر استفاده کنید.
کلیدهای تغییر به شکل گیری مطلب کمک می کند، درک مطلب را برای خواننده آسان تر کرده و کمک می کند جذب مطلب شود و به مطالعه ادامه دهد.
نکته آخر شکستن پاراگراف هاست. پاراگراف های طولانی مثل سرعت گیر است و مانع مطالعه کامل می شود. وقتی قالب پست وبلاگتان را طراحی می کنید، پاراگراف های بلندتر از سه خط را به پاراگراف های کوچک تر بشکنید.
دستیابی به اهداف
هرچند وبلاگ اهداف مختلفی دارد از جمله برندسازی و ارائه ارزش به مخاطبان و کسب اعتبار برای شرکت، هدف اصلی آن جذب افرادی است که در نهایت به خریدار تبدیل می شوند. رمز موفقیت محتوای وبلاگ این هاست:
- مرتبط بودن: پیشنهادی که در پست می دهید، باید با عنوان مقاله هم خوانی داشته باشد. هر چقدر این ارتباط بیشتر باشد، نرخ بازده آن تضمین شده تر می شود.
- ساده بودن: اگر خواندن متن سخت باشد، خواننده با ناامیدی صفحه را ترک می کند.
برای رسیدن به هدف، در هر مقاله ای که منتشر می کنید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- درخواست عمل واضحی که به موضوع مقاله مرتبط باشد.
- طراحی زیبا و تاثیرگذار برای درخواست های عمل که خوانندگان را جذب کند و قانعشان کند که عمل را بپذیرند.
- جای گذاری در خواست عمل در یک یا چند جای پست که در دید باشد، احتمال دیده شدن آن را افزایش دهد.
دارای رسانه باکیفیت است
منظور از «رسانه» ویدیوها و تصاویر و فایل های صوتی است که در مقاله استفاده می کنید. رسانه با کیفیتی که به سرعت در دسترس قرار می گیرد، نقش بسیار مهمی در موفقیت مقاله دارد. محتوایی که دسترسی به آن بیش از ۳ ثانیه طول بکشد یا کیفیت مناسبی نداشته باشد، خوانندگان را ناامید می کند و باعث می شود از وبلاگتان خارج شوند. ایجاد محتوای با کیفیت، یکی از راه های استوار ماندن در ساختار صنعتی با استفاده از محتواست. از این رو، مطمئن شوید که ویدیوها و تصاویر و فایل های صوتی با کیفیت در اختیار دارید. همچنین ببینید که در چه بخش هایی می توانید از رسانه ها برای توضیحات بیشتر و تکمیل مقاله استفاده کنید.
استخدام عکاس یا گرافیست تمام وقت ضروری نیست؛ اما بهتر است از تصاویر و ویدیوهای ذخیره تان استفاده نکنید؛ چون ممکن است این طور به نظر برسد که انگار این تصاویر به مقاله وصله شده و هماهنگی کافی هم ندارد.
پایانی رضایت بخش دارد
بند آخر مقاله می تواند آن را از خوب به عالی تبدیل کند. پایانی تاثیرگذار، همه مطالب را جمع بندی می کند. باید در پایان مقاله هر کنجکاوی که ایجاد کردید، برطرف و به همه وعده هایتان عمل کنید. در غیر این صورت، خواننده احساس می کند فریب خورده و ذهنیت بدی از برند شما در ذهنش نقش می بندد. مقاله را با شوخی یا پند یا دید متفاوتی به پایان برسانید یا بر احساسات افراد تاثیر بگذارید تا کامنت بگذارند یا مقاله را به اشتراک بگذارند یا به صفحات دیگر وبلاگتان سر بزنند.
نتیجه گیری، بخش شکست یا موفقیت مقاله است که تعیین کننده تصمیم کاربران است برای اینکه پست را به اشتراک بگذارند یا کامنت بگذارند یا عمل خواسته شده را انجام دهند یا وقت بیشتری به سایتتان اختصاص دهند. لازم نیست پایانی حماسی داشته باشد؛ اما حواستان باشد که متن را ناتمام نگذارید. ساده ترین راه برای به پایان رساندن متن، بیان دوباره مقدمه و درخواست کامنت یا اشتراک گذاری از خوانندگان است.
استفاده از بهینه سازی موتور جست و جو
بهینه سازی موثر موتور جست و جو کمک می کند پست های وبلاگتان در موتورهای جست و جویی مثل گوگل، رتبه بالاتری پیدا کند. بهبود این شاخص ها باعث افزایش بازدید پست می شود. برای بهینه سازی پست وبلاگتان، کلمه ای کلیدی یا مرتبط را انتخاب کنید که مختص پست شما باشد و از آن در این موارد استفاده کنید:
- عنوان
- متن اصلی
- ویژگی های تصویر
- مکان یاب منبع یکسان (URL)
- توضیحات تکمیلی
روش مهم دیگری که در بهینه سازی وبلاگ کاربرد دارد، تبادل لینک با سایت های مربوط به حوزه وبلاگتان است. می توانید با سایت های دیگری که با برند شما ارتباطی ندارد اما به پست شما مربوط است، لینک بزنید. همچنین می توانید این تبادل را با پست دیگری که خودتان منتشر کرده اید که موضوعی را شرح داده بود، انجام دهید.
پست ها را دسته بندی می کند
هرچه وبلاگتان گسترده تر می شود پست هایی که ارائه می کنید هم گسترده تر می شود. اینجاست که به دسته بندی و سازماندهی پست ها نیاز پیدا می کنید. برای مثال، وبلاگی اقتصادی ممکن است عناوین گسترده ای از جمله مالیات و برنامه اقتصادی و بودجه و پس انداز و… را شامل شود. برای کمک به خوانندگان در پیدا کردن محتوای مورد نظرشان، برای هر پستی که منتشر می کنید، دسته و تگ مشخص کنید.
استفاده از دسته بندی تجربه کاربری بهتری ایجاد می کند و ارزش ارائه شده به افراد را افزایش می دهد. هرچند این کار به آسانی نگه داشتن موس روی یک دکمه است، تعیین دسته بندی مناسب برای هر محصول یکی از نکات بسیار مهم هر پست وبلاگ است.
به وعده عمل می کند
اگر در عنوان با مقدمه وعده ای دادید باید در متن اصلی پست به آن عمل کنید. اگر پست به وعده اش عمل نمی کند، عنوان یا متن اصلی را اصلاح کنید. هیچ چیزی به اندازه بد قولی و عمل نکردن به وعده، شهرت را از بین نمی برد.
این مطلب بیش از هر چیزی بر عمل به وعده تاکید می کند. همچنین باید مطمئن شوید هر ایده ای که در پست هست به طرز مناسبی اصلاح شود و برای مخاطبان ابهام ایجاد نکند یا برای درک مطلب به اطلاعات بیشتری نیاز نداشته باشند. در پست به دنبال قسمت هایی باشید که بتوان با عناصر زیر آن را کامل تر کرد:
- رسانه (تصویر، ویدیو، فایل صوتی)
- نمونه
- اطلاعات
- لینک داخلی یا خارجی به اطلاعات بیشتر.
برای هر مقاله کمی بیشتر وقت بگذارید تا تفاوت در نتیجه گیری را احساس کنید. به جای تولید حجم زیادی پست که خوانندگان را سرخورده می کند، به تولید پست های کمتری فکر کنید که کامل باشند.
به طور بی نقصی سازگار است
صدا یا شخصیت برندتان چیست؟ آیا حرفه ای است؟ شیرین است؟ علمی است؟ هرچه هست باید متناسب با برندتان باشد. مثلا یک شرکت حقوقی نباید از الفاظ بد در مقالات استفاده کند. اما ممکن است وبلاگی درباره ی موتورسواری با استفاده از این الفاظ بازخورد خوبی هم بگیرد؛ چون این لحن مناسب وبلاگ موتورسواری است. بنابراین دقت کنید که هر چه در مقالات ذکر می کنید مناسب برندتان باشد.
همچنین یکی دیگر از نکات مهم این است که پای حرفتان بمانید. مثلا ممکن است در پستی که پارسال منتشر کردید مصرف فست فودها را غلط عنوان کرده باشید و حالا در پست جدید از آن ها تعریف کنید. این تغییر عقیده، بدون ذکر دلیل، باعث بی ثباتی مطالب و گیج شدن و از دست دادن خوانندگان می شود.