چرا اینستاگرام؟
رسانه های اجتماعی به وجود آمده اند تا ارتباطات بین افراد را بیشتر کنند. “شبکه سازی به معنی شکار کردن نیست، بلکه به معنای زراعت است. بدین صورت که ارتباطها را به تدریج کشف کنید و به هیچ عنوان وارد رابطه های زودرس نشوید. اگر همین موضوع را به خاطر بسپارید به شبکه ساز خوبی تبدیل خواهید شد” دکتر ایوان میزنر
تاریخچه شبکه های اجتماعی به سال ۱۹۶۰ برمی گردد، که اولین شبکه اجتماعی در دانشگاه ایلینویز آمریکا به وجود آمد. بعد از آن شبکه های اجتماعی زیادی ساخته شدند که شاید یکی از معروف ترین آنها در سال ۲۰۰۲ شبکه اجتماعی لینکدین (LinkedIn) است که بر پایه کسب و کار ساخته شده و شبکه اجتماعی اورکات (Orkut) که در آن سال ها تعداد کاربران ایرانی به حدی بود که ایران در استفاده از این شبکه اجتماعی رتبه سوم جهانی را داشت. شاید سال ۲۰۰۴ سال بسیار مهمی برای شبکه اجتماعی بود چرا که فیسبوک پا به عرصه وجود گذاشت و شبکه های اجتماعی رو متحول کرد. اما اینستاگرام که یک بستر شبکه اجتماعی کاملا موبایلی هست در سال ۲۰۱۰ به صورت رسمی متولد شد.
و البته بعد از مدت کوتاهی در سال ۲۰۱۲ توسط مارک زوکربرگ مالک کمپانی فیسبوک خریداری و رسما فیسبوک مالک اینستاگرام شد.
اما واقعا چرا باید از اینستاگرام استفاده کنید؟
زمان نگارش این مقاله اینستاگرام بیش از یک میلیارد کاربر فعال در ماه دارد که بیش از نیمی از آنها در روز فعال هستند و بیش از ۸۰ درصد افرادی که در اینستاگرام حساب کاربری دارند حداقل یک برند تجاری را دنبال می کنند.
روزانه بیش از ۳۰۰ میلیون استوری و لایو در اینستاگرام ارسال می شود و بیش از ۲۵ میلیون حساب تجاری فعال در اینستاگرام حضور دارد که این تعداد حداقل یک میلیون تبلیغ در ماه ارسال می کنند و نکته جالب اینجاست که بیش از ۶۰ درصد محصولات جدید خود را در اینستاگرام می فروشند.
کاربران ایرانی سهم جالبی از استفاده کنندگان اینستاگرام دارند و تقریبا نیمی از جمعیت ایران یعنی حدود ۴۰ میلیون اکانت ایرانی در اینستاگرام حساب کاربری به همین نکته قدرت اپلیکیشن اینستاگرام را برای بازاریابی نشان میدهد. ستاگرام یک اپلیکیشن کاملا موبایلی است و هر روزه قابلیت های زیادی به آن افه می شود که شاید امکان فروش مستقیم یکی از آن ویژگی ها باشد. افراد در صفحات زیادی را می بینند و عملا استفاده از اینستاگرام بخشی از روزمرگی افراد می باشد.
به چه دلایلی باید در اینستاگرام حضور داشته باشید؟
- شاید اولین نکته ای که افراد را ترغیب می کند تا حساب تجاری در اینستاگرام داشته باشند اعلام برندشان می باشد. این که مشتری آنها اطلاع داشته باشند برند تجاری شما وجود دارد و بتوانید جایگاهی در این شبکه اجتماعی بسیار پر استفاده داشته باشد.
- مسئله بعدی ارتباط شما با مشتری است. با داشتن یک حساب تجاری می توانید با مشتریان ارتباط فعال تری داشته باشید و راههای ارتباطی بیشتری به آنها ارائه کنید و با استفاده از بخش دایرکت اینستاگرام موضع فعالانه ای در قبال مشتریان داشته باشید.
۳. یکی از نکات بسیار مهم که شرکت ها، موسسات و برندها از آن در اینستاگرام استفاده می کنند افزایش ترافیک وب سایت شان میباشد. به این معنی که با ساخت قیف های بازاریابی متفاوت سعی می کنند تا تعداد بازدیدکنندگان وب سایت خود را افزایش دهند.
- شاید مهمترین قسمت برای حضور در اینستاگرام معرفی و فروش محصولات و دهان می باشد که هدف نهایی همه صفحات تجاری همین قسمت می باشد.
چرا باید از حساب تجاری استفاده کنید؟
ساختن حساب تجاری امکان آنالیز رفتار کاربران بر روی محتواهای تولید شده را به ما می دهد و بر اساس آن آنالیز می توان محتوا را ارتقا داد تا در نهایت نرخ تبدیل بالاتر برد که در اینجا منظور از نرخ تبدیل به معنی افزایش لایک، ویو، کامنت، به اشتراک گذاری و… می باشد.
در بخش آنالیز اینستاگرام میتوانیم به اطلاعاتی از قبیل جنسیت، سن، محل زندگی و … کاربرانی که صفحه ما را دنبال می کنند دسترسی داشته باشیم.
شاید ارائه همین آمارها باعث جذابیت بیشتر اینستاگرام شده است چرا که حتی فیسبوک هم چنین آمار دقیقی از دنبال کننده های شما ارائه نمی کند.
اما نکته اساسی برای استفاده از حساب های تجاری امکان یافتن مشتریان جدید و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی می باشد. تبلیغات و روش های مختلف آن برای افزایش محصولات و خدمات استفاده خواهند شد.
آشنایی با تعاریف و محیط اینستاگرام
من فکر می کنم این بهترین نصیحت است: مدام به این فکر کن که چطور میتوانی کارها را بهتر انجام دهی و خودت را زیر سؤال ببری. ایلان ماسک
یکی از نکات مهم در اینستاگرام آشنایی با محیط، تعاریف و قوانین اینستاگرام می باشد. این اطلاعات لازمه شروع است و توجه به آنها برای صاحب کسب و کار اینستاگرامی ضروریست.
Post: محتوای تولید شده توسط افراد است که در صفحه اینستاگرام ارسال می شود.
Followers: تعداد افرادی که صفحه شما را دنبال می کنند
Following: تعداد افرادی که شما آن ها را دنبال می کنید. این عدد حداکثر می تواند ۷۵۰۰ نفر باشد.
Feed: به صفحه ای که در آن شما می توانید پست ها و استوری های افرادی را که دنبال کرده اید را ببینید صفحه Feed می گویند که آیکون آن به شکل خانه است.
استوری (Story) :در لغت به معنای داستان گفتن است. در استوری می توانید فقط برای مدت ۲۴ ساعت، عکس یا ویدیویی (با محدودیت ۱۵ثانیه) را با فالوورهای خود به اشتراک بگذارید و از قابلیت هایی مثل نظر سنجی، رای گیری، سوال پرسیدن و غیره استفاده کنید.
لايو (Live): به معنی پخش زنده است. در اینستاگرام این امکان فراهم است تا به صورت زنده و بدون محدودیت زمانی فیلم بگیرید و با فالوورهای خود به اشتراک بگذارید. تمام افرادی که در حال دیدن لایو شما در اینستاگرام هستند، میتوانند لایک کنند و به صورت آنلاین کامنت بگذارند و همچنین می توانید لایو را به مدت ۲۴ ساعت ذخیره کنید.
Insights: قابلیتی که فقط برای صفحات بیزنسی یا تجاری فعال میشود و از این طریق می توان آمار دقیقی از نمایش پست ها و میزان موفقیت آنها بدست آورد. برای مشاهده Insights زیر هر پست لینک آبی رنگی وجود دارد که باید آن را لمس کنید.
Reach: تعداد افراد منحصر بفردی که یک پست را مشاهده کرده اند.
Impressions: تعداد باری که یک پست مشاهده شده است.
Contest: اصطلاحا به معنای مسابقه است ولی در شبکه های اجتماعی حالت قرعه کشی است و این قرعه کشی در کامنت ها انجام می شود.
Ghost Follower: فالوورهای روح افرادی هستند که وارد شبکه های اجتماعی می شوند و تعدادی صفحه را دنبال می کنند و یا غیرفعال هستند با تعاملی با صفحه شما ندارند.
Demographic: اصطلاحا به معنای جمعیت شناسی می باشد و در شبکه های اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است. دموگرافیک شامل شناخت کابران از نظر سن، جنسیت، وضعیت زندگی، میزان تحصیلات، درآمد و … می باشد.
Engagement Rate: به معنی نرخ تعامل است و در شبکه های اجتماعی عبارت است از نسبت میزان تعامل کنندگان با پست خاص به کل دنبال کنندگانی که آن پست را مشاهده کرده اند. نرخ تعامل یکی از مهمترین فاکتورهای بررسی یک صفحه در شبکه های اجتماعی می باشد. هرچه این نرخ را بالاتر ببرید میزان نمایش پست های شما افزایش یافته و رشد صفحه شما سریعتر می شود.
Likelihood: یکی از قابلیت های جدید اینستاگرام است که به شما کمک می کند پست های صفحه هایی که به نظر میاید شما به آنها علاقه بیشتری دارید را از دست ندهید. اینستاگرام از روابط شما و میزان تعامل شما با پست های هر صفحه استفاده می کند.
Admin: فرد یا افرادی که یک صفحه اینستاگرام را مدیریت می کنند.
Direct: ارسال پیام به افراد بصورت خصوصی
منشن (Mention): در لغت به معنای اشاره کردن، صدا زدن و نام بردن است. اگر بخواهید در اینستاگرام فردی را صدا بزنید یا یک صفحه را به فردی معرفی کنید اصطلاحا میگویند فرد مورد نظر را منشن کنید.
تگ (Tag): در لغت به معنای برچسب زدن است. هرموقع در عکس های اینستاگرم بخواهید فردی را معرفی کنید از تگ استفاده می کنیم.
بلاک (Block): به معنای مسدود کردن است و وقتی کسی را بلاک کنید دیگر نمی تواند صفحه شما را ببیند.
Location: در اینستاگرام به معنای مکانی است که عکس، ویدئو يا استوری که منتشر می شود در آنجا تهیه شده است.
Album: به معنای آلبومی از تصاویر یا ویدئوهاست و زمانی که محتوای ما از یک تصویر یا یک دقیقه ویدئو بیشتر باشد از آن استفاده میکنیم
Highlight: بخش ویژه ای در صفحه اصلی اینستاگرام شما است که استوها مهم خود را میتوانید در آنجا برای همیشه نگه دارید تا افراد بعد از ورود به صفحه شما آنرا ببینند. بعنوان مثال برای کسب وکار فروشگاهی می تواند چند هايلايت با عناوین زیر استفاده کرد:
- محل فروشگاه
- ساعات کاری
- نحوه سفارش آنلاین
- نحوه ارسال
- اطلاعات پرداخت
Two Factor Authentication: توسط این امکان می توانید ورود دو مرحله ای را برای اکانت خود فعال کنید. بعد از فعال سازی، از این پس هنگام ورود به اکانت علاوه بر رمز ورود، یک کد فعال سازی نیز که به شماره شما پیامک می شود) مورد نیاز خواهد بود.
Post You’ve liked: در این بخش تمامی عکسها یا ویدیوهایی در طوا استفاده ی خود از اینستاگرام لایک کرده اید جمع آوری خواهند شد تا بتواند آینده به آنها دسترسی داشته باشید.